A WHO szerint Magyarország lakossága jódhiányos.
A jód pótlása minden fiatalkorú és felnőtt lakos számára elengedhetetlen.
“Egykor a Császárok itala volt, most az italok császára.”
Kombucha ital 3-103 éves korig nemtől függetlenül mindenkinek.
Tudta, hogy a Kombucha:
- enzimekkel és szerves savakkal támogatja az emésztést?
- mint fermentált ital gazdagítja a bélflórát?
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
Fogyasszon Ön is tradicionális Kombucha italt, amely létfontosságú enzimekkel, szerves savakkal támogatja emésztőrendszere működését.
Nettó térfogat: 500 ml
500ml koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető.
Összetevők: Víz, cukor, fekete tea, szerves jód (1,6 mg/liter), kombucha tenyészet.
Alkoholtartalom: max. 1,5 % (v/v).
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.
Miért ne legyen finom, ami egészséges?
További ötletek a felhasználáshoz:
Forrás:
- Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. – Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. – 2012
- Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. – 2001
- Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. – Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. – 2019
- Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. – 2018
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Átlagos tápérték 100 ml termékben | ||
Energia | 34,3/8,2 | kJ/kcal |
Zsír | 0 | g |
– melyből telített zsírsavak | 0 | g |
Szénhidrát | 24 | g |
– amelyből cukrok | 20 | g |
Fehérje | 0 | g |
Só | 0 | g |
Az általunk alkalmazott PET flakonok 25%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak és 100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓAK!